O'Sullivan sebi za rođendan poklonio pobjedu

Ronnie u polufinalu UK Championshipa

O'Sullivan sebi za rođendan poklonio pobjedu

A. Beganović

Ronnie O'Sullivan i igrat će u polufinalu United Kingdom Professional Snooker Championshipa, drugog najznačajnijeg turnira u snookeru čiji nagradni fond iznosi 700.000 funti.

Ronnie "raketa" O'Sullivan, koji je danas napunio 39 godina, u četvrtfinalu je savladao Anthonyja McGilla (6:4), iako nije igrao svoj najbolji snooker.

Mladi 23-godišnji škotski igrač je mnogo bolje otvorio meč i poveo je 2:0, no onda Ronnie osvaja tri uzastopna framea s tim što je u petom napravio trocifreni break od 125 poena.

McGill se nije predavao i stigao je do izjednačenja (3:3), te je imao priliku naredna dva framea riješiti u svoju korist, no na njegovu žalost nije uspio, što je Ronnie znao iskoristiti za vodstvo od 5:3. Deveti frame McGill riješava u svoju korist i to s trocifrenim breakom (103), da bi se u narednom riješilo i pitanje pobjednika.

U drugom četvrtfinalnom meču snage su odmjerili Graeme Dott i Stuart Bingham. Meč je otipao u 11 frameova, a na kraju je slavio  Bingham, koji će u polufinalu snage odmjeriti sa O'Sullivanom.

U četvrtfinalu večeras će igrati Mark Davis i Judd Trump, te Marco Fu i Stephen Maguire.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.