O'Sullivan: Sve je više namještenih mečeva u snookeru

Najbolji igrač upozorava

O'Sullivan: Sve je više namještenih mečeva u snookeru

Ronnie O'Sullivan, jedan od najboljih igrača snookera svih vremena, javno je progovorio o namještenim mečevima u njegovom sportu kojih je kako on kaže sve više.

"Čuo sam da sve više igrača učestvuje u namještanju mečeva. Nažalost, sve je više takvih mečeva i postavlja se pitanje da li neko želi stati na kraj tome. Da li neko želi uopšte očisititi snooker od takvih stvari. Ja lično nemam takvih briga, ali ima dosta onih koji očito nešto skrivaju. Ko zna, možda će u i ja biti kažnjen za ovo što sam rekao " kaže Ronnie O'Sullivan.

Jedan od posljednjih igrača koji je optužen za namještanje mečeva je Stephen Lee koji čeka presudu nakon što mu je 2010.godine dokazano kako je ranije, namjestio sedam mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.