Otkazana borba Velasqueza i Werduma

Bivši prvak nije dobio zeleno svjetlo

Otkazana borba Velasqueza i Werduma

Bivši UFC-ov prvak teške kategorije Cain Velasquez, ipak, neće nastupiti na spektakularnom eventu u Las Vegasu, koji je na programu 30. decembra.

Samo šest dana uoči UFC-a 207 Velasquez je morao da odustane od revanša sa Fabriciom Werdumom, i to nakon što je Nevadina sportska komisija utvrdila da on nije sposoban za borbu.

Amerikanac meksičkog porijekla posljednjih nekoliko godina imao je dosta problema sa leđima, a početkom 2016. čak je završio na operacionom stolu.

U oktagon se vratio u u julu ove godine, kada je na UFC-u 200 savladao Travisa Brownea.

Ljubitelji MMA borbi sa nestpljenjem su očekivali ponovni okršaj sa Werdumom, ali sada je i službeno potvrđeno da do toga neće doći, barem u 2016.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi