Otkriveno zbog čega plivači nose dvije kape

Zanimljiv podatak

Otkriveno zbog čega plivači nose dvije kape

D. Vejo

Michael Phelps svakako opravdava epitet najboljeg plivača na planeti, činjenica su tekuće OI u Riu gdje praktično mete konkurenciju ispred sebe.

Međutim, i on kao i ostali plivači na sebi ima dvije kape za plivanje. Većina auditorijuma se pita zbog čega, te nikako ne mogu riješiti tu enigmu.

Ali obrazloženje je stiglo veoma brzo. Razlog zbog kojeg plivači nose duple kape jeste taj, što time dobijaju na stabilnosti i brzini tokom trke. Mnogi se pitaju kako. Naime, plivači naočare nose između dvije kape kako im se ne bi klimale tokom plivanja, te voda ne bi prodirala ispod. Zbog toga, nemaju ometanje i dobijaju kako na brzini tako i stabilnosti dok plivaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi