Otvorena renovirana atletska staza u Sarajevu

Otvorio saudijski princ Al Saud

Otvorena renovirana atletska staza u Sarajevu

Danas je u Sarajevu svečano otvorena renovirana atletska staza u Atletskom centru AK Sarajevo.

Ceremoniji su prisustvovali i predstavnici Atletskog saveza BiH i AK Sarajevo, koji su zajedničkim snagama uz pomoć saudijskog princa Nawafa Bin Mohammeda Al Sauda realizovali projekat vrijedan 320.000 KM.

Osim njih, otvorenju atletske staze prisustvovali su i brojni atletičari među kojim je i bh. olimpijac u bacanju kugle Kemal Mešić.

Nakon završetka radova, atletski objekti Atletskog centra AK Sarajevo stekli su certifikat IAAF-a za klasu pet, a staza certifikat klase dva, čime su ispunjeni uslovi za organizaciju međunarodnih takmičenja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi