Ove godine preko 100 igrača na 15 stolova širom zemlje

Calsberg Snooker Liga BiH

Ove godine preko 100 igrača na 15 stolova širom zemlje

Carslberg Snooker liga BiH nije slučajno dobila epitet najmnogobrojnije snooker lige u jugoistočnoj Europi. Preko 100 licenciranih igrača iz BiH će se i ove godine boriti za naslov prvaka. 

Kao i prethodnih sezona nagradni fond iznosi 5.000 KM i bit će raspoređen na trojicu najboljih igrača te vlasnika najvećeg breaka.

Nova sezona Calsberg Snooker lige nakon ljetne pauze ponovo će početi u novembru. Dva kluba iz Sarajeva, dva iz Tuzle, jedan iz Bugojna te jedan iz Kiseljaka na ukupno 15 snooker stolova će i u ovoj sezoni ugostiti najbolje snooker igrače u našoj zemlji.

Nakon zaslužene ljetne pauze igrači će ukrstiti štapove te u standardnoj borbi od šest redovnih kola i dva kola Mastersa doći do prestižne titule najboljeg igrača u BiH. 

U novoj sezoni snooker takmičenja Snooker klub Mercur iz Sarajeva pridružit će se takmičenjima Snooker Organizacije BiH te će sa najtrofejnijim igračem ovog sporta u BIH i četverostrukim državnim prvakom Kenanom Terzićem pokušati stići do titule.

Također, svim ljubiteljima snookera u Tuzli svoja vrata otvorio je novi/stari snooker klub Click koji se sada nalazi u samom centru grada u znatno većoj kvadraturi sa ukupno dva profesionalna snooker stola.

"Snooker je sport sa najvećom ekspanzijom na svijetu te ni mi u Bosni i Hercegovini ne možemo zaobići taj trend. U našoj zemlji se otvara sve veći broj snooker klubovam, sada sigurno imamo preko 20 snooker stolova montiranih širom BiH. 

Carlsberg Snooker liga BiH u mnogome je pomogla promociji ovog sporta te smo prošle godine i zvanično dobili epitet najveće lige u jugoistočnoj Europi te pohvale od samog predsjednika WPBSA g. Jasona Fergusona. 

Ono što će sigurno biti šlag na torti u predstojećoj sezoni jeste neizbježan susret između Kenana Terzića, četverostrukog državnog prvaka i Marija-Želje Miloševića mladog i perspektivnog dvostrukog državnog prvaka. 

Još mnoštvo kvalitetnih igrača, kao što su Zlatan Fuka iz Bugojna, sjajni Mirza Vuković iz Tuzle, Azur Ibrić iz Srebrenika, Ivan Kristić i Nedžad Emšo iz Kiseljaka, Faris Vučkić i Rijad Šišić iz Sarajeva garantuju da će svi posjetioci snooker klubova uživati u majstorijama ovih virtuoza.

Ove godine nažalost nećemo gledati sjajnog Sanjina Lemezovića iz Tuzle, trećeplasiranog igrača u prethodne dvije sezone zbog privatnih obaveza. 

Zahvaljujemo se Carlsberg BiH grupaciji što nam i ove godine ukazala povjerenje i omogućila nastavak snooker bajke." riječi su Zijada Redžića, predsjednika Snooker Organizacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi