Overeem: Poslaću Miočića na spavanje

Holanđanin samouvjeren

Overeem: Poslaću Miočića na spavanje

Alistair Overeem smatra da ima velike šanse u duelu sa Stipom Miočićem.

Holandski borac nakon sjajnog niza od četiri pobjede dobio je priliku da napadne pojas u teškoj kategoriji, i to na UFC-u 203, koji je na programu 10. septembra u Clevelandu.

"Trenutno sam u sjajnoj formi. Iza sebe imam nekoliko fantastičnih pobjeda, između ostalog i onu nad Andrejem Arlovskim. On je šesti UFC prvak kojeg sam savladao. Međutim, i dalje nisam obavio sav posao. Moj cilj je titula u teškoj kategoriji", rekao je Overeem.

"Jedva čekam duel sa Miočićem. On je dokazao svoj kvalitet i zasluženo je na vrhu, ali ovaj put imaće mnogo teži zadatak. Mislim da ću ga nokautirati u drugoj ili trećoj rundi. Moram priznati da me uopšte ne zabrinjavaju njegov boks i hrvanje. Fokus mi je na treninzima i formi te se nadam da ću biti na vrhuncu kada uđem u oktagon sa Stipom", dodao je Holanđanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi