Packersi i Lionsi za sada bez poraza
Jetsi su zapeli u Baltimoreu

Nakon četiri kola samo dvije neporažene ekipe

Packersi i Lionsi za sada bez poraza

M. Maksimović

Četiri kola su odigrana u NFL-u, samo su dvije ekipe na maksimalnom učinku, Green Bay Packers i potpuno neočekivano Detroit Lionsi. Bez pobjede su za sada Miami, Indianapolis, Minesota i St.Louis Ramsi.

Detroit Lionsi u ovom kolu kreirali veliki preokret protiv favoriziranih Dallas Cowboysa. Dallas je vodio 27:3, 30:17, ali je Detroit velikim preokretom u posljednjoj četvrtini stigao do pobjede. Matthew Stafford je prvo pronašao Calvina Johnsona za 30:24, Jason Hanson je dodao field goal, a onda je u završnici Stafford još jednom našao Johnsona za veliki preokret 34:30. Tony Romo je u ovoj utakmici imao čak tri presječena dodavanja.

Green Bay Packersi nisu imali problema protiv Denver Broncosa. Broncosi su zaprijetili u drugok trećini, a onda je Aaaron Rodgers podijelio pas za Grega Jenningsa, na početku treće je sam obavio posao pa su Packersi poveli 35:17 i dileme nije bilo. Aaron Rodgers osvojio je 408 yardi uz četiri TD dodavanja.

Houston je na svom Reliant Stadium bio bolji od Pittsburgh Steelersa 17:10. Arian Foster je bio čovjek odluke, pretrčao je 42 yarde za slavlje Texansa.

Philadelphia je na svom Lincoln Financial Fieldu poražena od San Francisca 23:24. Gosti su sa tri TD napravili veliki preokret. Alex Smith je imao dva TD dodavanja za Josha Morgana i Vernona Davisa u trećoj dionici, a onda je posao završio Frank Gore. Michael Vick je utakmicu zaključio sa dva TD dodavanja.


Rezultati 4.kolo:
Green Bay Packers - Denver Broncos 49:23
Oakland Raiders - New England Patriots 19:31
San Diego Chargers - Miami Dolphins 26:16
Baltimore Ravens - New York Jets 34:17
Cincinnati Bengals - Buffalo Bills 23:20
Cleveland Browns - Tennessee Titans 13:31
Dallas Cowboys - Detroit Lions 30:34
Jacksonville Jaguars - New Orleans Saints 10:23
Kansas City Chiefs - Minnesota Vikings 22:17
Philadelphia Eagles - San Francisco 49ers 23:24
St. Louis Rams - Washington Redskins 10:17
Arizona Cardinals - New York Giants 27:31
Seattle Seahawks - Atlanta Falcons 28:30
Chicago Bears - Carolina Panthers 34:29
Houston Texans - Pittsburgh Steelers 17:10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.