Packersi neporaženi, Buffalo sve opasniji
Packersi su slavili protiv Falconsa

Nakon pet odigranih kola

Packersi neporaženi, Buffalo sve opasniji

M. Maksimović

Aktuelni prvaci, Gren bay Packersi nastavljaju u pravom stilu, pet kola su neporaženi, dok su bez pobjede Indianpolis, Miami i St.Louis. U red ugodnih iznenađenja svakako spadaju Buffalo i San Francisco.

Billsi su na svom Ralph Wilson Stadionu sredili Philadelphia Eaglese 31:24. Ryan Fitzpatrick je osvojio 193 yarda, imao je jedno TD dodavanje, dok je Michael Vick uz osvojenih 315 yardi i dva TD imao čak četiri interceptiona što je svakako previše. Buffalo je vodio 31:14, Philadelphia je došla na dostižnih 31:24, ali je zahvaljujući svojim greškama ostala na tom zaostatku.

San Francisco 49ersi su na domaćem terenu terenu razbili Tampa Bay Buccaneerse 48:3. Alex Smith je bio raspoložen, domaću ekipu je predvodio sa tri TD dodavanja. San Francisco nakon pet kola ima četiri pobjede.

Prvaci, Packersi su gostovali u Atlanti. Falconsi su dugo bili u vodstvu, sve do kraja treće četvrtine. Aaron Rodgers je pronašao Jamesa Jonesa, a onda je na početku četvrte četvrtine dodao i Gregu Jenningsu za 22:14. Pobjedu Packersa je potvrdio Mason Crosby field goalom sa 30 yardi za 25:14.

U derbiju kola New England Patriotsi su bili bolji od NJ Jetsa 30:21.Running Back BenJarvus Green-Ellis je izborio 2 TD, ukupno je osvojio 136 yardi i uveliko je olakšao posao Tomu Bradyju sa 321 yardom. Ovo je bila 19. uzastopna pobjeda Patriotsa na Gillette Stadiumu.


Rezultati 5.kolo:
Houston Texans - Oakland Raiders 20:25
Minnesota Vikings - Arizona Cardinals 34:10
Carolina Panthers - New Orleans Saints 27:30
Indianapolis Colts - Kansas City Chiefs 24:28
Pittsburgh Steelers - Tennessee Titans 38:17
Atlanta Falcons - Green Bay Packers 14:25
San Francisco 49ers - Tampa Bay Buccaneers 48:3
Houston Texans - Oakland Raiders 20:25
New England Patriots - NY Jets 30:21
Denver Broncos - San Diego Chargers 24:29
NY Giants - Seattle Seahawks 25:36
Buffalo Bills - Philadelphia Eagles 31:24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije