Packersi ostali u igri za doigravanje
Aaron Rodgers je podijelio tri TD dodavanja

Monday Night Football

Packersi ostali u igri za doigravanje

Prije mjesec dana u redovima Green Baya su bili zabrinuti, na pomolu je bila katastrofalna sezona, ali su onda upisali četiri uzastopne pobjede, uključujući i sinoćnju nad Baltimoreom i došli u vrlo dobru poziciju da se bore za doigravanje.

Sinoćnja pobjeda je izborena, ali igra Packersa mora zabrinuti sve navijače ovoga kluba. Da je na drugoj strani bio neki drugi tim umjesto jednako loših Ravensa, ko zna kakav bi rezultat utakmice bio.

"Igra nije bila ništa posebno, ali pobjeda je pobjeda. Mi smo morali dobiti ovu utakmicu kako bismo ostali u utrci za doigravanje, a to smo na kraju i ostvarili", rekao je nakon utakmice WR Packersa Donald Driver.

Iako imaju vrlo dobar skor, 8-4, ukoliko misle ostvariti neki ozbiljniji rezultat ove sezone moraju popraviti igru, jer ono što su sinoć pokazali daleko je od njihovih mogućnosti. A šta tek reći za Baltimore. Ravensi imaju skor 6-6, Cinncinati im bježi tri pobjede i borba za prvo mjesto je gotova, ali imaju još nekih šansi da budu među najboljim drugim.

Aaron Rodgers je bacao 26/40 za 263 yarde i tri TD, uključujući dva za TE Jermichaela Finleya, ali je dva puta presječen, dok je čak sedam lopti izgubio, bespotrebno. S druge strane u redovima Ravensa Joe Flacco je bacao 15/36 za 137 yardi i jedno TD dodavanje, tri puta je presječen, i to je bila njegova najslabija utakmica sezone.

Packersi su odigrali solidno prvo poluvrijeme. U prvoj četvrtini je Mason Crosby golom sa 28 yardi doveo domaći tim u vodstvo 3:0, da bi u posljednje četiri minute  druge četvrtine Aaron Rodgers podijelio dva TD dodavanja, prvo za Finleya, a zatim za Drivera, dok je Crosby dva puta uspješno pretvorio za vodstvo na poluvremenu 17:0.

Samo tri minute treće četvrtine bile su dovoljne Ravensima da se vrate u utakmicu. Flacco je dodao Washingtonu za TD, da bi pola minute kasnije McGahee položio novi TD. Billy Cundiff je oba puta pretvorio i Ravensi u posljednji period igre ulaze sa zaostatkom od samo tri poena.

Ipak, Packersi su u polsjednjoj četvrtini uspijeli sačuvati prednost, ali je i povećati. Rodgers je početkom posljednje dionice igre sjajno uposlio Finleya za TD, Crosby je pretvorio, da bi pred kraj utakmice golom sa 32 yarde Crosby završio utakmicu za 27:14 pobjedu Packersa.

Rezultat:

Green Bay Packers – Baltimore Ravens 27:14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.