Packersi se mučili, Eaglesi iznenadili
Giantsi su zaustavljeni

Odigrano 11.kolo regularnog dijela sezone

Packersi se mučili, Eaglesi iznenadili

M. Maksimović

Ukupno gledajući ništa senzacionalno se nije dogodilo u mečevima 11.kola regularne NFL sezone.  Prvaci i dalje grabe neumoljivo, 49ersi su sa samo jednim porazom njima najblaži. S obzirom da su ovaj vikend odmarali Texansi, Coltsi, Saintsi, i Steelersi, svoju priliku su iskoristili Baltimore Ravensi.

Oni su na svom terenu savladali Cincinnati Bengalse 31:24. Wide Receiver Ravensa Torrey Smith je posebno raspoložen, uhvatio je šest dodavanja uključujući i možda presudno na otvaranju četvrte četvrtine za nedostižnih 31:14. QB domaćih, Joe Flacco je imao dva TD dodavanja uz jedno presječeno, dok je njegov kolega na drugoj strani Andy Dalton imao čak tri presjećena dodavanja, očito je platio ceh neiskustvu.

Green Bay Packersi mogu daleko bolje od onoga što su prikazali protiv Tampa Bay Buccaneersa, ali ono što je za njih najvažnije i dalje su neporaženi. Gosti su bili u igri sve do tri minute prije kraja kada Aaron Rodgers pronalazi

Jordyja Nelsona za TD pobjedu 35:26. Rogers je kompletirao 299 yardi sa 3 TD, dok je gostujući QB Josh Freeman uz 2 TD, imao i dva presjećena dodavanja.

Dallas je tek nakon produžetka slomio otpor Washington Redskinsa. Gosti su se izvukli 14 sekundi prije kraja TD dodavanjem Rexa Grossmana za Dontea Stallwortha. U produžetku je pobjedu Dallasu osigurao kicker Dan Bailey.

Rezultati 11.kolo:
Washington Redskins - Dallas Cowboys 24:27 (p)
Miami Dolphins - Buffalo Bills 35:8
Cleveland Browns - Jacksonville Jaguars 14:10
Chicago Bears - San Diego Chargers 31:20
Green Bay Packers - Tampa Bay Buccaneers 35:26
Detroit Lions - Carolina Panthers 49:35
Atlanta Falcons - Tennessee Titans 23:17
St. Louis Rams - Seattle Seahawks 7:24
Minnesota Vikings - Oakland Raiders 21:27
Baltimore Ravens - Cincinnati Bengals 31:24
NY Giants - Philadelphia Eagles 10:17
San Francisco 49ers - Arizona Cardinals 23:7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.