Pacquiao najavio oproštaj od boksa

Odlazi i Manny Pacquiao

Pacquiao najavio oproštaj od boksa

M. Šljivak

Filipinski bokser Manny Pacquiao najavio je oproštaj od boksa.

Ovaj 36-godišnji Filipinac, jedan je od najpopularnijih boksera današnjice, ali čini se kako se zadovoljio borbi, te je odlučio da okači rukavice o klin.

Posljednji meč Pacman je imao u maju protiv legendarnog Floyda Mayweathera. Poražen je u 12 rundi, nakon čega je morao na operaciju ramena.

Povreda je bila jako teška i to je natjeralo Pacquiaa da dobro razmisli o povlačenju, što je i najavio. Odlučio je odraditi još jedan meč, te se nakon toga posvetiti drugim stvarima.

Pored boksa, Manny se bavi košarkom i politikom, a  prvi je bokser, koji je postao svjetski prvak u 8 različitih bokserskih težinskih kategorija i njegovim odlaskom svijet boksa će sasvim sigurno izgubiti mnogo.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.