Padaju rekordi: Australke zlatne na 4x100 slobodnim stilom

Padaju rekordi: Australke zlatne na 4x100 slobodnim stilom

A. Beganović

Australska ženska štafeta četiri puta 100 metara slobodno osvojila je zlatnu olimpijsku medalju i oborila je svjetski rekord.

U sjajnoj trci australska štafeta u sastavu Emma McKeon, Brittany Elmslie, Bronte Campbell i Cate Campbell dionicu od 400 metara isplivala je u vremenu 3:30.65 što je novi svjetski rekord.

Srebrenu medalju osvojila je američka štafeta u sastavu Simone Manuel, Abbey Weitzeil, Dana Vollmaer i Kathleen Ledecky koja je 400 metara isplivala u vremenu 3:31.89.

Do bronzane medalje i to iznenađujuće stigla je kanadska štafeta u sastavu Sandrine Mainville, Chantal Van Landeghem, Taylor Madison Ruck i Penny Oleksiak, a 400 metara Kanađanke su isplivale u vremenu 3:33.81.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi