PAN Snooker liga BiH: Robert Kovačević najbolji u prvom kolu

Prvo kolo u Bugojnu

PAN Snooker liga BiH: Robert Kovačević najbolji u prvom kolu

S. Mlaćo

Jučer je u Bugojno odigrano Prvo kolo Masters  PAN Snooker lige BiH, a mjesto odigravanja bio je snooker klub „Desetka“ u tom gradu.

Prvi mečevi krenuli su  u 9 sati ujutro, a vjerovali ili ne, finalni meč završen je tri sata iza ponoći. 

Snooker majstori iz naše zemlje pokazali su veliko umijeće te i pored toga što je umor svakako sustizao iz sata u sat odustajanja nije bilo. Prisutni su mogli vidjeti more lijepih poteza, a  turnir je privukao dosta veliku pažnju znatiželjnika koji su pratili veliki broj mečeva.

Prvi polufinalisti bili su Nedžad Emšo i Muris Katanić, dok su  na stolu broj dva snage odmjerili Robert Kovačević i Sanjin Lemezović.

Kovačević je nadigrao svog klupskog kolegu Lemezovića sa sigurnih 3:1, dok su Emšo i Katanić odigrali nevjerovatno neizvjestan meč.

Emšo je na kraju izvanrednom igrom u posljednjem i odlučujućem  frejmu obezbijedio prolaz u finale i sa 3:2 savladao Katanića.

U finalnom duelu sastali su Nedžad Emšo i Robert Kovačević.  Emšo je poveo sa 1:0, da bi se Kovačević uspio vratiti a zatim  i povesti te na kraju kao prvoplasirani završiti Prvo kolo Masters PAN Snooker lige BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi