Panteri izabrali Newtona kao spasitelja

U New Yorku održan NFL draft

Panteri izabrali Newtona kao spasitelja

U veoma lošem ozračju sinoć je u New Yorku održan NFL draft. Izbor novih NFL zvijezda protekao je u sjenci lockouta te strašne oluje u kojoj je živote izgubilo preko 300 osoba.

Pred početak drafta navijači su skandirali "želimo nogomet", a komesar lige Roger Goodell se cinično smijao i odgovorio "čujem vas, i ja isto želim". Noć je počela odavanjem počasti za poginule, a izbor igrača je protekao uglavnom očekivano, jer nekog velikog izbora nije ni bilo.

Prvi izbor drafta ove godine je QB Auburna Cam Newton koji je završio u Carolina Panthersima. Carolina je prošlu sezonu završila sa skorom 2-14 i hitno im je bio potreban organizator igre kakav je Newton, koji je Auburn odveo do prvog naslova prvaka u NCAA od 1957. godine.

"Spreman sam promijeniti cijelu organizaciju, da ih vodim od najgore do najbolje. Biti Panter nešto je predivno u ovome trenutku", rekao je nakon izbora Cam Newton, prošle sezone najbolji mladi igrač koledž lige.

Denver je žudio za sjajnim odbrambenim igračem, pa je kao drugi izbor uzeo linebackera Texasa Vona Millera, dok je defanzivac Alabame Marcell Dareus kao treći pick završio u Buffalo Billsima.

QB Cinncinatija Carson Palmer je zaprijetio upravi kluba odlaskom ukoliko mu ne dovedu pojačanja, pa su Bebgalsi kao četvrti izbor uzeli hvatača Georgije AJ Greena. Arizona je na petom izboru uzela cornerbacka LSU-a Patricka Petersona, koji je prema ocjenama stručnjaka najbolji igrač na ovogodišnjem izboru.

Atlanta je napravila odličan posao zamijenivši se sa Clevelandom za pozicije, pa je umjesto 27. po redu birala već kao šesta, te na toj poziciji uzela recivera Alabame Julija Jonesa. San Francisco i dalje pojačava odbranu, ovaj put izborom Aldona Smitha iz Missourija.

Tennessee Titansi su na osmoj poziciji uzeli quarterbacka Jakea Lockera kojem se predviđao i bolji izbor, dok su Dallas Cowboysi na devetoj poziciji uzeli Tyrona Smitha. Jacksonville je kao deseti birao i uzeo talentiranog dodavača Missourija Blainea Gabberta.

Od igrača koji su izabraniu ispod desete pozicije vrijedi istaći samo trojicu. Najbolji mladi igrač lige prije dvije godine Mark Ingram završio je kao 28. izbor u New Orleansu, cornerback Nebraske Prince Amukamara je kao 19. otišao u NY Giantse, a tackle Alabame James Carpenter kao 25. u Seattle Seahawksima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.