Patriote gaze sve pred sobom

Monday Night Football

Patriote gaze sve pred sobom

U posljednjoj utakmici četvrtog kola NFL-a New England Patriotsi su na Sun Life Stadiumu porazili divizijskog rivala Miami Dolphinse rezultatom 41:14 i sa skorom 3-1 preuzeli prvu poziciju u diviziji Istok Američke konferencije.

Patriotsi su odigrali dosta loše prvo poluvrijeme nakon kojeg su gubili sa 7:6, da bi u nastavku utakmice odigrali jednu od najboljih utakmica u posljednjih nekoliko godina. Brandon Tate, BenJarvus Green-Ellis i Danny Woodhead su dali po jedan TD, Stephen Gostkowski je tri puta uspješno pretvorio i Patriotsi u posljednju četvrtinu ulaze sa prednošću 27:14.

U posljednjoj četvrtini su Patriotsi dodali još dva polaganja i ostvarena je ubjedljiva pobjeda. Kyle Arrington je pretrčao 35 yardi za TD nakon blokiranog field gola Dolphinsima, a Patrick Chung je vratio precjecanje i pretrčao 51 yardu za TD. Gostkowski je ponovo dva dodatna poena uspješno odradio i treća pobjeda iz četiri utakmice je otišla na stranu Patriotsa.

Iako svoju večer nisu imali Tom Brady i Randy Moss, Patriotsima to nije smetalo da dođu do pobjede. Brady je sinoć bacao za samo 153 yarde, ali je postao 11. QB u historiji koji je ostvario preko sto pobjeda. Ponajbolji igrač lige Randy Moss prvi put nakon 2006. je utakmicu završio bez hvatanja. Ipak, sve to nije spriječilo Patriotse da postanu najefikasnija momčad lige sa 33 poena prosječno po utakmici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.