Pehlivanović osvojio tri medalje na EP za juniore

Evropsko prvenstvo u Leendeu

Pehlivanović osvojio tri medalje na EP za juniore

O. Lekić

Bosanskohercegovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanović na osvojio je tri medalje na juniorskom evropskom prvenstvu u holandskom Leendeu.

Ovaj 15-godišnji Sarajlija osvojio je zlatne medalje u dvije bilijarske discipline "8 ball" i "9 ball", dok je u disciplini "straight pool" osvojio srebro. 

Pehlivanović je trenutno najbolji mladi igrač bilijara u svijetu, a to je potvrdila i Evropska bilijarska federacija koja ga je proglasila za najboljeg u 2016. godini. 

Pehlivanović je odličnim igrama u kratkoj, ali izuzetno bogatoj karijeri, ostvario ono što do sada nije niko uspio. 

Pehlivanović će do kraja godine igrati na nekoliko jakih takmičenja, a kao jedno od važnijih izdvaja "Japan open" i prvenstvo svijeta za juniore koje će biti održano u Moskvi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi