Peirsol do rekorda, Phelps rutinski

Američko plivačko prvenstvo

Peirsol do rekorda, Phelps rutinski

A. Beganović

Na američkom plivačkom prvenstvu u Indianapolisu sjajni Aaron Peirsol isplivao je novi svjetski rekord na 100 metara leđno, dok je najbolji plivač današnjice Michael Phelps rutinski došao do pobjeda na 200 metara slobodno i 200 metara leptir.

U utrci na 100 metara leđno Peirsol je došao do novog svjetskog rekorda, te sa vremenom 51.94 ušao u istoriju kao prvi plivač koji je ovu dionicu isplivao za manje od 52 sekunde.

„Bila je to prekrasna utrka i znao sam da ću učiniti nešto posebno“, rekao je Peirsol nakon utrke te dodao da je jako sretan što je nakon kraćeg vremena svjetski rekord ponovo vratio u svoje vlasništvo.

Phelps je na 200 metara slobodno slavio s vremenom 1:44.23, dok je na 200 metara leptir pobijedio s vremenom 1:52.76.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.