Penguinsi na korak od polufinala

Pittsburgh poveo sa 3:1

Penguinsi na korak od polufinala

Pittsburgh Penguinsi došli su na korak od plasmana u polufinale play-offa, pošto su sinoć ostvarili i treću pobjedu nad ekipom Washington Capitalsa.

Hokejaši Pittsburgha slavili su na domaćem terenu sa 3:2, i to nakon produžetka, pa su na taj način uvećali svoje vodstvo u seriji (3:1).

Tokom cijelog meča viđena je izjednačena borba, što govori i podatak da su sve tri dionice završene neriješenim rezultatom.

Gosti su poveli već u 3. minutu golom Beaglea, da bi Daley donio izjednačenje domaćinu sedam minuta kasnije.

Na startu druge trećine domaćin pogotkom Cullena preokreća rezultat u svoju korist, ali Capitalsi ipak uspijevaju da u zadnji period uđu pri rezultatu 2:2. Ovaj put strijelac je bio Carlson.

U posljednjih 20 minuta mreže se nisu tresle, tako da je odluka pala u produžetku. Tamo su se bolje snašli domaći hokejaši, koji su golom Hornqvista došli do veoma važne pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi