"Perkz" najavio razlaz G2 Esporta
Foto: EPA

"Kraljevi Evrope" napuštaju Evropu?

"Perkz" najavio razlaz G2 Esporta

S. Bošković

League of Legends ekipa G2 Esporta ispala je s League of Legends Svjetskog prvenstva, a igrači ovog tima bili su na rubu suza.

G2 je posljednji susret odigrao protiv 1907 Fenerbahčea, a po emotivnoj reakciji igrača moglo se naslutiti da je ovo zadnji meč G2-a u ovom sastavu. 

Igrači su ostali dugo zagrljeni na bini, te su bili na rubu suza, a nakon meča uslijedio je tweet Luke "Perkz" Perkovića, koji je napisao: 

"Previše j****o tužno. Ne samo zbog toga što smo izgubili, nego što možda više nikad nećemo igrati kao jedna petorka i to je pretužno".

Naravno, nakon ovog tweeta "Perkza" krenula su nagađanja o mogućem prelasku G2 eSporta u NA LCS i koja će dva igrača preći tamo, s obzirom na to da američka League of Legends liga od naredne sezone dopušta samo dva strana igrača. 

Ubrzo nakon "Pekrza" se oglasio i korejski igrač G2-a, jungler Kim "Trick" Kang Yun koji je napisao: 

"Osjećam se veoma tužno i žao mi je. Ovo je možda bio moj zadnji meč za neku evropsku ekipu. Hvala na podršci i ispričavam se što nismo prošli grupu". 

Sudbina G2 eSporta, te njen budući sastav bit će vjerovatno poznat nakon završetka Svjetskog prvenstva, ali bit će interesantno pratiti reakciju ostalih timova iz EU LCS-a, ukoliko se desi da se "Kraljevi Evrope" presele u ligu Sjeverne Amerike. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi