"Perkz" ne silazi s trona: G2 osvojio EU LCS ligu
Foto: riotgames /flickr

Finale evropske League of Legends lige

"Perkz" ne silazi s trona: G2 osvojio EU LCS ligu

S. Bošković

Ekipa G2 eSportsa odbranila je titulu prvaka EU LCS lige.

"Kraljevi Evrope" u finalu su potpuno razbili ekipu Misfits Gaminga s 3:0 (igralo se u formatu best of 5). 

Sjajni Luka "Perkz" Perković i Jesper "Zven" Svennigesen, koji nije umro ni jednom u tri partije,  vodili su najbolji evropski League of Legends tim do četvrte titule u nizu.

Prvi meč bio je i najuzbudljiviji. Misfits je krenuo dosta bolje, no G2 se nije prodavao. "Perkz" i "Zven" su se razigrali na LeBlanc (5/1/3), odnosno na Silvir (3/0/6) i u late gameu Misftis nije imao šanse. Dosta je zakazao Barney "Alphari" Morris na top laneu s Maokaijem koji je partiju završio s 0/5/1 skorom. Obje ekipe su se dugo borile oko Barona, no ni jedna ekipa ga nije uzela. G2 je  uspio dobiti jednu veliku timsku borbu i nakon toga je srušio protivnički Nexus, te upisao prvu pobjedu u seriji nakon 38 minuta igre. 

I u narednoj partiji G2 je dominirao. "Perkz" je igrao fantastično s Lucianom, a "Zven" je ponovno preživio čitavu partiju i branitelj naslova je došao do druge pobjede. 

Treći game je krenuo s dominacijom Misfitsa. Steven "Hans Sama" Liv igrao je sjajno s Dravenom, a Tristan "PowerOfEvil" Schrage je pokazivao šta može s Oriannom. 

No, ponovno su se ukazali "Perkz" i "Zven" na Lucianu i Kog'Mawu koji su vratili G2 u igru i nakon uzimanja Barona "Kraljevi Evrope" su uzeli Nexus Misfits Gaminga i ostali na tronu. 

Ovo je bio prvi finalni meč u historiji EU LCS-a koji je završio rezultatom 3:0 za jednu ekipu. 

Na predstojećem Svjetskom prvenstvu u League of Legendsu vidjet ćemo koliko G2 može na najvećoj pozornici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi