Pešić postao “kralj ringa”

KI takmičenje u Istanbulu

Pešić postao “kralj ringa”

Veliki uspjeh ostvario je banjalučki kick-bokser Dragan Pešić koji je u kategoriji do 67 kilograma osvojio svjetsku titulu. Pešić je do najvišeg postolja stigao nockautom drugoj rundi protiv egipatskog borca Haisamu Sahama.

Meč je održan u turskom gradu Istanbulu na turniru “King of the ring” na kojem su učestovale najveće zvijede ovog sporta. Osim osvojene svjetske titule Pešić je pobjedom prigrlio i pojas “kralja ringa”.

Treba reći da je uz šampiona svijeta u Istanbulu nastupio još jedan takmičar iz BiH. Radi se o Igoru Nikoliću koji je poražen od libanskog borca Hamada.
Grad Banjaluka će narednog septembra najvjerovatnije biti domaćin svjetskoj kremi K1, a na pomenutom takmičenju će Pešić braniti osvojenu svjetsku krunu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.