Pet PUBG timova dobili pozivnice za IEM Oakland

Player Unknown's Battleground

Pet PUBG timova dobili pozivnice za IEM Oakland

Piše: S. Bošković
Poznato je pet od deset timova koji će dobiti direktne pozivnice za Player Unknown's Battleground turnir na IEM Oaklandu. 

U Oaklandu će se za 20 ekipa boriti za nagradni fond od 200.000 dolara, a deset njih će dobiti direktne pozivnice, dok će ostale ekipe svoje mjesto morati tražiti kroz kvalifikacije.

Najveće PUBG ime u eSportu je ekipa Luminosity, koja je osvojila prvi 4 na 4 PUBG turnir, a igra u sastavu Tyler "Ninja" Blevins, Hogne "Chipzy" Krogsather, Justin "JP2" Pate i Cedrik "Drassel" Lessard. 

Na turniru će se naći i dvije najveće američke eSport organizacije. Team SoloMid dolazi u sastavu Colton "Viss" Visser, Austin "SmaK" Hagget, Garry "BreaK" Marshall i Marius "aimPR" Ionita, dok je drugi američki tim Team Liquid čije će boje braniti  Oliver "Ollywood" Tell, Bjorn "Molnman" Jansson, Daniel "Hayz" Heaysman i Keiron "Scoom" Prescott. 

Pored ova tri tima pozivnice su još dobili Noble Esports, te Alliance. 

IEM Oakland će se održati 18. i 19. novembra u Oracle Areni, domu aktualnog NBA prvaka Golden State Warriorsa, a na ovom turniru ćemo vidjeti da li PUBG ima potencijala da postane eSport gigant, s obzirom na to da je od samog izlaska jedna od najigranijih igara na Steamu.