Pet reprezentacija i tri kluba na turniru Sarajevo Open 2013

Turnir u sjedećoj odbojci u organizaciji Fantoma

Pet reprezentacija i tri kluba na turniru Sarajevo Open 2013

A. Haznadarević

Odbojkaški kluba invalida Fantomi 25. i 26. maja u Sportskoj dvorani Ramiz Salčin - Mojmilo organizuje 12. međunarodni turnir u sjedećoj odbojci Sarajevo Open 2013. 

Na turniru će učestvovati pet nacionalnih selekcija - Brazil, Rusija, Holandija, Ukrajina i Hrvatska, te ekipe Hrabri iz Zagreba, OKI Ilidža i četverostruki prvak Evrope - OKI Fantomi. 

Učesnici će biti podijeljeni u dvije grupe sa po četiri ekipe. U Prvoj grupi će igrati Holandija, Hrvatska, Rusija i Ilidža, dok su u Drugoj grupi Brazil, Ukrajina, Hrabri i Fantomi. 

Na dosadašnjim turnirima devet puta najbolji su bili Fantomi, dok su jednom slavili odbojkaši reprezentacije Irana i ekipe Spida. 

Svačano otvaranje turnira održat će se u subotu u 9.00 sati, a u uvodnom susretu igrat će Fantomi i selekcija Brazila (10.00 sati). 

Po dvije najbolje ekipe iz grupa izborit će nastup u polufinalim susretima, koji će se igrati u subotu od 17.00 sati. 

Utakmice za treće mjesto i finale na programu su u nedjelju u 11.00 i 13.00 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.