Peterson suspendovan do kraja sezone

Zbog napada na četvorogodišnjeg sina

Peterson suspendovan do kraja sezone

Running back Minesota Wikingsa Adrian Peterson, suspendovan je do kraja sezone zbog nasilja u porodici. Peterson je još ranije napao svog četvorogodišnjeg sina.

Nakon toga je Petersonu izrečena suspenzija na neodređeno vrijeme, ali je sasvim izvjesno da će potrajati najmanje do 15. aprila naredne godine kada naravno sezona bude gotova. Peterson je zbog napada na dječaka završio na sudu gdje je priznao krivicu nakon čega je kažnjen uslovno, ali i finansijski te dobrotvornim radom.

" Sve ovisi o tebi. Imaš spreman program koji će ti pomoći u ovoj situaciju, ali moraš biti do kraja, iskreno angažovan. Moraš ići kod psihologa i brinuti se o djeci na pravi način " napisao je u pismu komesar lige
Roger Goodell. Istovremeno je udruženje igrača najavilo žalbu na ovu odluku te je zatražilo nezavisnu arbitražu. Dok ne stigne reakcija na žalbu, Peterson će primati platu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije