Petrušić drugoplasirana, sutra u borbi za medalju

Petrušić u borbi za medalju

Petrušić drugoplasirana, sutra u borbi za medalju

Dž. Mrakić

U rumunskom gradu Pitestiju danas je započelo Balkansko seniorsko prvenstvo u atletici.

Tim Bosne i Hercegovine u Rumuniji predstavlja 18 atletičara, s tim da ih je prvobitno trebalo biti 19, ali se naš najbolji bacač kugle Hamza Alić odlučio na otkazivanje nastupa, najvjerovatnije kako bi se što bolje pripremio za SP u Pekingu.

Prvog dana prvenstva, u okviru takmičenja u sedmoboju, naše atletičarke Mladena Petrušić i Nikolija Stanivuković s ostalim konkurentkinjama snage su odmjerile u bacanju kugle, skoku u vis i utrkama na 100 i 200 metara.

Nakon četiri discipline, prvo mjesto zauzima Turkinja Serpil Kocak (3237), drugo naša Mladena Petrušić (3023), a treće predstavnica Grčke Styliani Tzikanoula (2895).  Naša druga takmičarka, Nikolija Stanivuković, trenutno se nalazi na pretposljednjoj poziciji sa skorom od 2701.

Sutra naše atletičarke očekuju još tri ispita u skoku u dalj, bacanju koplja i u utrci na 800 metara. 

Nadamo se da će Petrušić nakon zadnje discipline zauzeti jedno od tri mjesta i na taj način donijeti medalju za Bosnu i Hercegovinu na Balkanskom prvenstvu.

Balkansko prvenstvo, sedmoboj, prvi dan:

1. (3237) Serpil Kocak (Turska)
2. (3023) Mladena Petrušić (Bosna i Hercegovina)
3. (2895) Styliani Tzikanoula (Grčka)
4. (2796) Rafailia Ioannou (Rumunija)
5. (2701) Nikolija Stanivuković (Bosna i Hercegovina)
6. (2540) Danijela Pešić (Crna Gora)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.