Petrušić osvojila prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu

Mladena Petrušić osvojila treće mjesto

Petrušić osvojila prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu

Dž. Mrakić

Mladena Petrušić osvojila je prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu na Balkanskom seniorskom prvenstvu.

Danas je u poslijepodnevnim satima, nakon posljednje discipline (utrka na 800 metara), završeno takmičenje u sedmoboju za atletičarke. 

U ukupnom poretku naša predstavnica Mladena Petrušić sa skorom 4831 osvojila je treće mjesto i na taj način se okitila bronzanim odličjem na prvenstvu Balkana.

Zlatna medalja otišla je u ruke predstavnice Turske Serpil Kolcak (5119), dok se grčka atletičarka Styliani Tzikanoula morala zadovoljiti drugim mjestom i srebrenom medaljom (4982). 

Naša druga predstavnica u sedmoboju, Nikolija Stanivuković, svoj nastup u ovoj disciplini okončala je na pretposljednjem mjestu (4330).

U ukupnom poretku to izgleda ovako:

1. (5119) Kolcak – Turska
2. (4982) Tzikanoula – Grčka
3. (4831) Petrušić – Bosna i Hercegovina
4. (4587) Ioannou – Kipar
5. (4330) Stanivuković – Bosna i Hercegovina
6. (4321) Pešić – Crna Gora

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti