Pezer: Država ništa za nas nije uradila

Bh. atletičari odlaze u London

Pezer: Država ništa za nas nije uradila

D. Kurbegović

Atletska reprezentacija BiH će na prvenstvu svijeta u Londonu imati tri predstavnika. U Londonu će boje BiH predstavljati Hamza Alić, Mesud Pezer i Amel Tuka.

Elvir Krehmić, selektor muške reprezentacije i vođa tima komentarisao je priprema za najveću svjetsku atletsku smotru.

"U ime Atletskog saveza Bosne i Hercegovine mogu reći da smo dočekali najvažniji dio sezone, a to je Svjetsko prvenstvo u Londonu. Kada su u pitanju atletičari onu su u dobroj formi. Savez je u svojim mogućnostima ispratio sve ono i pomogao koliko je mogao. Amel Tuka se nalazi na pripremama u Italiji s trenerom i dolazi 2. augusta u London. Ovo je mala ekspedicija, ali  sigurno i jako kvalitetna, što se tiče očekivanja s tri finala bio bih jako zadovoljan, a u finalima je znate sve moguće. Očekujemo najbolje, ali da ne bi bilo, nešto previše, ja kažem tri finala bi idealno bilo", kazao je Krehmić.

Najiskusniji bh. bacač kugle Hamza Alić svjestan je jake konkurencije u svojoj konkurenciji.

"Ono što sama riječ Svjetsko prvenstvo kaže govori da se radi o velikom takmičenju. Ovo je mali ali odabrani sastav, kojeg čine trenutno najbolja tri atletičara koja naša mala zemlja ima. Potrudit ću se doći do finala, i ako će biti mnogo teško. Kugla je nadmašila sve mjere kada je u pitanju kvalitet. Na takmičenju će biti prisutan veliki broj izvrsnih bacača,  nekih 12-13 koji su ove sezone bacali preko 21 metar. Želim istaći kako je ovo moje sedmo Svjetsko prvenstvo u nizu, ako se poslože sve kockice uz malo sreće ja se nadam da mogu do finala", kazao je Alić.

Mesud Pezer je u sjajnoj formi, ali je razočaran odnosom države i pripremama pred London.

"Nikad nisam bio spremniji i zdraviji, ne smijem puno o očekivanjima jer sam zadnji miting u Zenici izgorio u tome i podbacio. Pokazat ću u Londonu šta mogu, ide nas malo, ali vrhunska ekipa. Ogorčen sam stanjem u državi jer sam imao probleme sa "Schengenom" i nisam mogao otići u Švedsku kako bih tamo trenirao sa svojim trenerom i nastupao na mitinzima, što bi mi dalo bolju sigurnost i spremu. Ono što je poražavajuća stvar jeste da država također nije imala sredstva da me pošalje na Univerzijadu, na kojoj bih sigurno osvojio medalju. Bez obzira na sve dat ću sve od sebe u Londonu da predstavim u najboljem svjetlu državu koju najviše volim. Kako god mi prođemo u Londonu, ja sam ponosan što smo izborili nastup na Svjetskom prvenstvu, znate da za to prvenstvo treba ispuniti normu, mi smo uz svu situaciji u državi to uspjeli"  kazao je Pezer.

Kada je u pitanju Amel Tuka on trenutno sa svojim trenerom i nekoliko atletičara italijanske reprezentacije radi visinske pripreme, a ekipi će se priključiti u Londonu. Naši najbolji atletičari put britanske prijestolnice kreću u utorak. Nadamo se da će nas obradovati, kako selektor kaže s ulaskom u finale, što bi realno trebao da bude odličan rezultat. Naravno da se najviše očekuje od Amela Tuke, koji ima kakve-takve šanse da osvoji medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi