Pezer i Tuka na „Globen Galanu“ u Stockholmu
Foto: EPA

Tukin prvi nastup ove sezone

Pezer i Tuka na „Globen Galanu“ u Stockholmu

Dž. Mrakić

Uspješni bh. atletičari Amel Tuka i Mesud Pezer nastupit će u srijedu na jakom mitingu u Švedskoj. 

Na „Globen Galanu“ u Stockholmu Amel Tuka zabilježit će prvi nastup u 2016. godini, a tamo ga u disciplini na 800 metara čekaju bivši svjetski prvak Mohammed Aman i srebreni sa posljednjeg Svjetskog prvenstva u Pekingu Adam Kszczot.

S druge strane, naš perspektivni bacač kugle Mesud Pezer nakon serije dobrih rezultata posljednje sedmice, u kojoj je čak tri puta obarao lični dvoranski rekord, pokušat će ostvariti značajan rezultat u seniorskoj konkurenciji u Stockholmu gdje će biti najmlađi bacač kugle (21).

Inače, osim Pezera i Tuke, od atletičara iz regije učešće na ovom mitingu uzet će i predstavnica Srbije u skoku u dalj, bronzana sa posljednjeg Svjetskog prvenstva u Pekingu, Ivana Španović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi