Pezer peti na mitingu Dijamantne lige

Dobar rezultat Pezera

Pezer peti na mitingu Dijamantne lige

M. Šljivak

Mesud Pezer, mladi bosanskohercegovački bacač kugle, večeras je nastupio po prvi put na mitingu Dijamantne lige u Štokholmu. 

Svoju dobru formu potvrdio je i večerašnjim nastupom u jakoj konkurenciji.Za protivnike je imao bacače koji su skupili iskustva nastupajući na velikim takmičenjima. 

Pezer je završio na petoj poziciji iza takmičara koji imaju najbolje rezultate sezone blizu ili preko 21 metar.  Pobjednik je Novozelanđanin, Tom Walsh, koji je bacio kuglu 21,13 m. 

Mesud Pezer je iz šest pokušaja imao četiri ispravna bacanja, od koji su dva išla preko 20 metara. Kugla kod oba bacanja je pala na 20,20 m.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi