Pezeru zlato, Aliću srebro na Balkanijadi

76. prvenstvo Balkana u Novom Pazaru

Pezeru zlato, Aliću srebro na Balkanijadi

D. Rakanović

Proteklog vikenda u Novom Pazaru je održano 76. prvenstvo Balkana. 

Atletski reprezentativac Bosne i Hercegovine Mesud Pezer osvojio je zlatnu medalju u disciplini bacanje kugle.

Bh. olimpijac je do zlata stigao hicem od 20.11 metara. 

Srebrenu medalju u istoj konkurenciji osvojio je još jedan reprezentativac BiH sa rezultatom 19.60 metara, a bronza je pripala srpskom reprezentativcu Asmiru Kolašincu koji je kuglu bacio na razdaljinu od 19,45 metara. 

"Konkurencija je bila jaka. Dao sam sve od sebe da dođem do pobjede, a u neku ruku sam i očekivao zlato. Moram reći da je kiša sve takmičare spriječila da ostvarimo bolje rezultate. Uspjeh je upotpunio moj stariji kolega Hamza. Lijepo je bilo vidjeti na postolju dva takmičara iz BiH. Sada se okrećem Svjetskom prvenstvu u Londonu, gdje očekujem da nastavim sa dobrim rezultatima", rekao je za Nezavisne Pezer. 

Boje BiH na novoizgrađenom stadionu u Novom Pazaru su predstavljala 32 takmičara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi