Phelps brutalno odgovorio na Čavićevu prozivku

Bura se ne stišava

Phelps brutalno odgovorio na Čavićevu prozivku

D. Vejo

Međusobno prepiranje po pitanju doping kontrole na relaciji dva plivačka velemajstora Milorada Čavića i Michaela Phelpsa i dalje ne jenjava.

Sve je krenulo prije nekoliko nedjelja, kada se najuspješniji olimpijac svih vremena Michael Phelps obratio američkom Kongresu gdje je istakao kako vjeruje da se nikad nije takmičio u "čistoj" trci, čime je aludirao na to da je bilo plivača koji su u takmičenja ulazili nakon konzumiranja nedozvoljenih sredstava.

Ta je izjava zasmetala najboljem srbijanskom plivaču svih vremena, pa je Amerikancu odgovorio na način da o tome ne treba sada da priča, nakon što je završio karijeru.

Odgovor je stigao u ekspresnom roku.

"Ako stvarno misliš da sam varao, to je tvoje mišljenje. Ovo što si uradio, bilo je jako nepristojno sa tvoje strane, da ne koristim sada neke druge riječi. Hoćeš da pogledaš moje rezultate na doping testiranjima? Samo izvoli", poručio je Phelps.

Tokom minulih OI u Riju, mnogo se pričalo upravo o anti-doping kontroli i stručnjacima čiji je posao da testiraju sportiste. 

Podsjetimo, nakon osvojene 23 zlatne medalje, Michael Phelps je postao najuspješniji olimpijac svih vremena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi