Phelps ima više zlatnih medalja od 175 zemalja

Nevjerovatni Amerikanac

Phelps ima više zlatnih medalja od 175 zemalja

E. Škorić

Američki plivač Michael Phelps stigao je noćas do 21. zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

Phelps je najveći olimpijac svih vremena ispred sovjetske gimnastičarke Larise Latynine, koja je osvojila 18 medalja, od čega devet zlatnih.

Da se predstavlja kao zemlja, Phelps bi sada bio 39. na listi po broju zlata, a iza sebe bi ostavio Argentinu, Bjelorusiju, Jamajku, Meksiko... 

Manje zlata od njega imaju 175 zemalja, među kojima i Hrvatska sa sedam zlata, dok Bosna i Heregovina nema nijednu medalju.

"Ovo je stvarno mnogo medalja. Nenormalno, da ne povjeruješ. Ušao sam noćas u bazen s misijom koju sam i ispunio. Veselim se ostatku tjedna jer nisam još ni na pola puta", rekao je Phelps.

Čekaju ga još tri discipline, što bi moglo da znači da će osvojiti još neko zlato.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije