Phelps isplivao drugo vrijeme svih vremena

Na američkom prvenstvu

Phelps isplivao drugo vrijeme svih vremena

I dok učesnici Svjetskog prvenstva polako privode kraju plivačka takmičenja u Kazanju, u San Antoniju je toku američko prvenstvo. Michael Phelps koji nema pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu jer je suspendovan zbog vožnje pod uticajem alkohola, uspio je isplivati na 100 m leptir drugi rezultat svih vremena (50.45), bez korištenja odijela od posebnih materijala.

Da je isti rezultat isplivao na Svjetskom prvenstvu u Kazanju, Phelps bi naravno osvojio zlato. Dan prije isplivao je rezultat na 200 m leptir koji bi mu donio zlato u Kazanju i poslao poruku kako mu se "utrke u Rusiji čine sporima". Južnoafrikanac Chad LeClos je za zlato u Rusiji plivao 50.56 sekundi i potom poslao poruku Phelpsu.

"Postigao sam rezultat kakav on nije plivao već četiri godine. Sad može zašutiti", izjavio je LeClos nakon utrke.

Na Phelpsov odgovor nije morao dugo čekati. Tek nekoliko sati poslije Amerikanac je nadmašio LeClosovo vrijeme i pokazao da će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru opet biti u ulozi glavnog favorita.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.