Phelps: Oduvijek mi je bio san plivati protiv ajkule

Američki plivač o trci vijeka

Phelps: Oduvijek mi je bio san plivati protiv ajkule

D. Vejo

Velika plivačka senzacija je na pomolu, tačnije trka vijeka, u kojoj ćemo vjerovali ili ne u živom prenosu imati priliku da gledamo nastavak kultnog filmskog serijala "Ralje", ovog puta peti dio, a u režiji najtrofejnijeg olimpijca svih vremena Amerikanca, Michaela Phelpsa.

Naime, prije nekoliko dana, Phelps je odlučio da ode korak dalje. Penzionerski dani postali su očigledno monotoni, u bazenu je tokom aktivne plivačke karijere pokazao nadmoć, a sada je ljude zamijenio morskim predatorima.

Baltimorski metak, odlučio je da stane na crtu sa ni manje ni više, no velikom bijelom ajkulom. Trka bi, kako je to najavljivano, trebala da bude organizovana za 23. jul, a pod pokroviteljstvom naučnog kanala "Discovery", što je ujedno događaj vijeka.

Prema dosadašnjim informacijama, Phelps i morska psina, tebali bi plivati u otvorenom moru, ali ruta još uvijek nije objelodanjena.

Čovjek koji u svojim vitrinama ima 23 olimpijske medalje, ne krije zadovoljstvo nadolažećim spektakularnim događajem.

"Oduvijek sam imao tu želju, da plivam protiv ajkule. Sada, san mi se pretvorio u javu. Nestrpljiv sam", poručio je Phelps.

Ova vijest, "uzdrmala" je svijet, koji s velikom dozom nestrpljenja iščekuje jedan od istorijskih trenutaka za čovječanstvo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi