Phelps ponovo pobjeđuje

Na plivačkom mitingu u Charlotteu

Phelps ponovo pobjeđuje

Veliki Michael Phelps ostvario je prvu pobjedu nakon Olimpijskih igara u Londonu. Slavio je u finalu discipline 100 metara leptir na mitingu u Charlotteu.

Prošlog mjeseca je na Grand Prix mitingu u Mesi (Arizona) imao prvo natjecanje nakon 628 dana. Osvojio je drugo mjesto u utrci na 100 metara leptir s vremenom 52.13.U Charlotteu je Michael Phelps pobijedio u istoj disciplini, čak i s potpuno istim vremenom kao i u Mesi (52.13). Ovoga puta u bazenu nije bilo
njegovog velikog rivala Ryana Lochtea, koji ga je pobijedio u Mesi.

" Prošlo je dosta vremena od zadnje pobjede. Lijepo je vidjeti opet brojku 1 pored vašeg imena. Ovo je moja prva pobjeda od povratka plivanju " izjavio je Phelps.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.