Phelps rekordno na 100 metara delfin

Phelps rekordno na 100 metara delfin

A. Beganović

Najbolji svjetski plivač i 14-erostruki olimpijski pobjednik, Michael Phelps, je na trialsima u Indianapolisu došao do svjetskog rekorda u disciplini 100 metara delfin.

Phelps je dionicu od 100 metara isplivao za nevjerovatnih 50 sekundi i 22 stotinke, te tako za 18 stotinki popravio svjetski rekord koji je bio u vlasništvu njegovog velikog suparnika u ovoj disciplini Iana Crockera.

Sjajnom američkom plivaču ovo je 33. svjetski rekord (27 pojedinačno) i sada se izjednačio sa velikim Markom Spitzom (26+7), a pitanje je dana kada će Phelps sam biti na prvom mjestu po broju oborenih svjetskih rekorda.

Nakon utrke američki plivač nije krio oduševljenje te je za američke medije rekao:

„Laknulo mi je. Toliko sam čekao i napokon dočekao. Ovo je dokaz da ništa nije nemoguće želite li to i date li sve od sebe“.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti