Phelps se vraća u bazen

Nastupa na mitingu u Arizoni krajem mjeseca

Phelps se vraća u bazen

Najuspješniji sportista u istoriji olimpijskih igara, američki plivač Michael Phelps, koji u svojoj kolekciji ima čak 22 medalje s najvećih svjetskih sportskih događaja, od toga 18 zlatnih, vraća se u bazen krajem ovog mjeseca na mitingu Arena de Mesa, koji će se održati od 24. do 26. aprila u Mesi u Arizoni.

Phelps nije nastupao od posljednjih Olimpijskih igara, koje su se u avgustu 2012. održale u Londonu, na kojima je osvojio četiri zlatne i dvije srebrne medalje. Od studenog je ponovno u programu Američke antidopinške agencije čime je dao naslutiti kako namjeravan nastupiti na sljedećim Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru.

Phelps je najveći uspjeh u karijeri ostvario na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. kada je osvojio osam zlatnih medalja čime je postao prvi sportista u istoriji koji je uspio osvojiti toliko zlata na istim Igrama.

Osim Phelpsa, na mitingu u Mesi nastupit će i druge američke plivačke zvijezde poput Ryana Lochtea, Katie Ledecky, Nathana Adriana i Natalie Coughlin.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti