Phelps uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju

Vozio dvostruko više od dozvoljenog

Phelps uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju

Američki plivač Michael Phelps, čovjek s najviše olimpijskih medalja uopšte, uhapšen je zbog opasne vožnje u pijanom stanju u Baltimoreu, u američkoj saveznoj državi Baltimore, objavila je policija.

U popodnevnim satima Phelps na cesti u Baltimoreu vozi dvostruko brže od dopuštenog, prelazio je preko dvostruke pune linije, a kada ga je zaustavila policija bio je u vidno pijanom stanju. Phelps je priveden u policijsku stanicu, a nakon nekoliko sati je pušten, dok je policija saopštila kako je " Metak iz Baltimorea " sarađivao s organima reda.

Phelps (29) ima čak 22 olimpijske medalje, od čega čak 18 zlatnih, te je najuspješniji olimpijac svih vremena. Ove godine se ponovno vratio plivanju nakon što se povukao poslije OI u Londonu. Prije deset godina također je uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti