Phelpsu malo nedostajalo

Canada cup u Montrealu

Phelpsu malo nedostajalo

Najbolji plivač svih vremena, Michael Phelps, koji ima osam zlata samo sa jedne Olimpijade (Peking 2008.) umalo je postavio novi svjetski rekord na 100 metara delfinom.

Phelps, 14-erostruki olimpijski pobjednik, je na prvom okretu s 24.14 za aktuelnim rekorderom Ianom Crockerom zaostajao 63 stotinke, ali je u drugih 25 metara skoro sve nadoknadio. Ipak, ostao je kratak za osam stotinka.

Treba dodati da je na mitingu postavljeno nekoliko kanadskih rekorda, a najznačajniji je onaj na 50 metara slobodno koji sada pripada Victorii Poon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.