Philadelphia dobila Dodgerse

Baseball

Philadelphia dobila Dodgerse

Sva pažnja sinoćnjeg programa u MLB-u bila je usmjerena na meč Philadelphie i LA Dodgersa, prošlogodišnjih polufinalista, dok su ostali mečevi pomalo ostali u sjenci.

Reprizu prošlogodišnjeg polufinala play-offa odigrali su LA Dodgers i Philadelphia Philies. U veoma zanimljivom meču na kraju su slavili aktuelni prvaci Philies. Pitcher Dodgersa Ronald Belisaro dugo će pamtiti ovu utakmicu. Jayson Werth mu je ukrao tri lopte koje su odlučile pobjednika. Jayson Werth je sa osvojene četiri baze na jednom meču srušio klupski rekord koji je držao Shery Magee, postavljen davnog 12. jula 1907.

Najubjedljiviju pobjedu su ostvarili igrači Colorado Rockiesa koji su pregazili Houston Astrose rezultatom 12:1. Ian Stewart je pogodio grand slam u 5 inningu, a Ubaldo Jimenez je imao 7 hitsa. Brad Hawpe je odigrao meč karijere sa ostvarenih 4 hita, 5 runa i 2 run-homera.

Toronto odavno nije imao bolji tim. Sinoć su palice pred njihovim naletom položili očajni NY Yankees. Roy  Halladay je odigrao sjajan meč sa 5 hita, a Aron Hill je zaradio homer. Yankees ne mogu dobiti nikoga, čak i kad se Alex Rodriguez vratio opet igraju katastrofalno.

Rezultati:

Cleveland - Chicago WS 4:7, Philadelphia - LA Dodgers 5:3, Pitsburgh - ST.Louis 7:1, Baltimore - Tampa Bay 7:5, Toronto - NY Yankees 5:1, NY Mets - Atlanta 4:3, Milwaukee - Florida 6:3, Chicago Cubs - San Diego 6:2, Texas - Seattle 7:1, Minesota - Detroit 6:2, Colorado - Houston 12:1, Arizona - Cinncinati 1:3, LA Angels - Boston 3:4, Oakland - Kanzas 12:3 i San Francisco - Washington 9:7.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti