Philadelphia izborila finale

MLB Play-off

Philadelphia izborila finale

Philadelphia Philliesi su posljednji finalisti doigravanja MLB-a. Philliesi su pobjedom 5:4 nad Colorado Rockiesima usred Denvera izborili finale Nacionalne lige sa 3-1 u seriji.

Protivnik aktuelnim prvacima biće LA Dodgersi koji su već ranije s 3-0 u seriji pomeli Cardinalse. Ovo će Philliesima biti sedmo finale u klupskoj historiji, a interesantno čak pet su ih igrali upravo protiv Dodgersa.

Utakmica je odlučena pred kraj devetog inninga kada je Ryan Howard načinio dva run-doublea. S ova dva runa Howard je postao najuspješniji igrač Philliesa u historiji, kada su u pitanju Runovi napravljeni u doigravanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije