Philadelphia odbranila naslov prvaka
Stadion u Philadelphiji je i ovaj put bio ispunjen do posljednjeg mjesta

MLB Play off

Philadelphia odbranila naslov prvaka

Drugu godinu zaredom u finalu Nacionalne lige igrali su Philliesi i Dodgersi, a pobjedu su i ovaj put odnijeli Philliesi koji su sinoćnjom 10:4 pobjedom dobili seriju sa 4-1.

Philadelphia Philliesi su drugu godinu zaredom osvojili naslov prvaka Nacionalne lige i plasirali se u finale World Seriesa. Tamo ih čekaju Yankeesi ili Angelsi, a Yankeesi trenutno imaju vodstvo 3-1.

Zadnji klub koji se nakon osvojene titule plasirao u finale bili su Yankeesi koji su 2001. u finalu izgubili od Diamondbacksa sa 4-3 u seriji, dok su posljednji tim  iz Nacionalne lige koji je dva puta u nizu igrao World Series bili Atlanta Bravesi koji su 1996. izgubili od Yankeesa 4-2.

Philadelphia Philliesi su postali prvi tim koji je u historiji slavio u 16 od 20 utakmica doigravanja, a njihov igrač Jayson Werth je s dva homera u sinoćnjoj utakmici postao igrač s najviše homera u povijesti kluba., kada su u pitanju utakmice doigravanja. Skupio ih je sedam.

Rezultat:

Philadelphia Phillies – LA Dodgers 10:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije