Philadelphia preživila
Cliff Lee je jedan od najzaslužnijih za pobjedu Philliesa

MLB Play off

Philadelphia preživila

Philadelphia Philliesi najboljom utakmicom u doigravanju ostali su u igri za šampionsku titulu protiv Yankeesa. Philliesi su sinoć na svom Citizen Parku slavili sa 8:6 i smanjili vodstvo Yankeesa na 3-2.

Navijači Philadelphije u devetom inningu drhtali su od straha za sudbinu svog tima. Yankeesi su bili vrlo blizu da izjednače, ali nije bilo snage za potpuni preokret.

Philliesi su odlično otvorili utakmicu i poveli sa 8:2, ali su Yankeesi u osmom inningu osvojili tri poena i primakli se vrlo blizu. A kada su u devetom osvojili još jedan strah je uhvatio trenera Philadelphije i navijače dvostrukog prvaka World Seriesa.

Utakmicu su odlučila dva vrlo raspložena igrača Philadelphije Chase Utley i Cliff Lee. Utley je imao dva home-runa, dok je Lee izbacio šest udarača i to je bilo dovoljno za pobjedu nad Yankeesima, najvećim klubom MLB-a svih vremena sa 26 naslova prvaka.

"Nismo imali drugog izbora. Bilo je dali da idemo kući gledati na TV-u football ili koledž košarku ili pobijediti i produžiti ovu seriju, mi smo se odlučili za ovo drugo", rekao je shortstop Philliesa Jimmy Rollins nakon utakmice.

Ipak, vremena za slavlje nema. Već u srijedu Philliese čeka šesta utakmica serije u New Yorku. Da bi odbranili naslov osvojen prošle godine moraju slaviti u šestoj i sedmoj utakmici, a obe se igraju u New Yorku. Teško da teže ne može biti. Yankeesi su prije osam godina izgubili šestu i sedmu utakmicu od Arizone, ali u gostima, kući nisu nikad.

Alex Rodriguez je odigrao još jednu odličnu utakmicu i sa tri RBI-a postavio rekord od 18 RBI-a u doigravanju. U srijedu za Yankeese kao pitcher počinje Andy Pettite koji ide protiv Pedra Martineza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.