Pikado turniri su u Velikoj Britaniji mjesto dobre zabave!

Dernek za sve generacije

Pikado turniri su u Velikoj Britaniji mjesto dobre zabave!

Pikado u balkanskim okvirima nije popularan sport, ali je u Velikoj Britaniji već dugi niz godina prava senzacija.

Turniri u pikadu su, po pravilu, mjesto dobre zabave i okupljalište veselih Britanaca i Britanki koji vole provesti svoje slobodno vrijeme gledajući omiljene igrače i ispijajući dobro pivo. Takva dešavanja pomalo podsjećaju i na neku vrstu maskembala, a privlače sve generacije. Ukratko, dernek za sve.

Prošle sedmice je održan prestižni turnir u Wolwerhamptonu, a kakva je atmosfera vladala u dvorani najbolje pokazuje serija sjajnih fotografija koje možete vidjeti u našoj galeriji.

Međutim, sve je to uvertira pred ono što uskoro slijedi. Već 7. decembra počinje Svjetsko prvenstvo, a osim dobre zabave, takmičari će biti u prilici osvojiti izuzetno vrijedne nagrade. Koliko se god ovaj sport ovdašnjoj publici činio neozbiljnim, nagradni fond na najvažnijem pikado dešavanju godine iznosit će više od 1,2 miliona funti, što je i više nego respektabilna cifra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.