Piloti papirnatih aviona su spremni

Piloti papirnatih aviona su spremni

M. Skaka

Desetine pilota amatera su proteklih sedmica prouzrokovali gužvu na nebu iznad BiH upravljajući svojim papirnatim letjelicama u želji da pobjede u kvalifikacijama takmičenja u bacanju papirnatih aviona - Red Bull Poaper Wings.

Zadnje kvalifikacije se održavaju u Sarajevu u subotu, 21.3.2015. godine, a istog dana će pobjednici kvalifikacija iz Sarajeva odmjeriti snage sa pobjednicima iz Tuzle, Banja Luke, Bihaća i Mostara na velikom bh. finalu. Sarajevske kvalifikacije se održavaju na galeriji Željezničke stanice sa početkom u 13:00 sati, a odmah po završetku kvalifikacija na istoj lokaciji počinje i finale na kome ćemo dobiti najvještije pilote papirnatih aviona u BiH.

Desetine studenata se prijavilo i okušalo u tri discipline, najduža distanca, najviše vremena provedeno u zraku i najbolji akrobatski let koji su pomno pratili i ocjenjivali članovi žirija u navedenim gradovima. Pobjednici u subotu dolaze u Sarajevo da učestvuju na bh. finalu nakon koga će BiH dobiti svoje predstavnike na svjetskom finalu Red Bull Paper Wings takmičenja u Salzburgu u maju tekuće godine.

Sarajevske kvalifikacije na galeriji Željezničke stanice počinju u 13:00 sati, bh. finale je najavljeno za 15:00 sati, a ulaz za sve zaljubljenike papirnatih aviona je slobodan i za kvalifikacije, kao i za bh. finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti