Pionirke BiH poražene od Srbije sa maksimalnih 3:0

Prvi poraz na Balkanskom prvenstvu

Pionirke BiH poražene od Srbije sa maksimalnih 3:0

U Ivanjici u Srbiji počelo je Balkansko odbojkaško prvenstvo u konkurenciji pioniriki. Na ovom regionalnom takmičenju nastupa šest reprezentacija, a igra se po jednokružnom bod sistemu, svako sa svakim.

Pored pionirske selekcije naše domovine na Prvenstvu Balkana učestvuju reprezentacije Rumunije, Turske, Bugarske, Albanije i domaćin Srbija.

U prvom kolu izabranice selektora Slavka Đerića koje nastupaju u sastavu: Edna Bogdanić, Džana Obuća, Ivana Radović, Stana Baranac, Tijana Nedić, Jelena Lukić, Sara Vučković, Viktorija Vidović, Džana Ćosića, Barbara Celara, Ivana Miletić i Eda Muhamedović nadigrane su nakon nešto više od jednog sata igre od reprezentacije Srbije sa maksimalnih 3:0.

Rezultat po setovima glasio je 15:25, 6:25 i 17:25.

U ostalim mečevima 1. kola pionirke Turske slavile su očekivano protiv Bugarske sa 3:0 (25:20, 25:19, 25: 20), a Rumunija je bila bolja od nejake Albanije. Bilo je ubjedljivih 3:0 po setovima (25:5, 25:7 i 25:9).

U drugom kolu, 23. jula reprezentacija BiH od 15 sati igra sa reprezentacijom Turske. 

Tabela:
1.Rumunija 3
2.Srbija 3
3.Turska 3
4.Bugarska 0
5.BiH 0
6.Albanija 0

Parovi 2. kolo / srijeda, 23. juli / 
Bosna i Hercegovina - Turska (15:00)
Bugarska - Rumunija (17:00)
Srbija – Albanija (19:00)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.