Pistorius povratio dok je svjedočio o pucnjavi
FOTO: EPA

Suđenje za ubistvo

Pistorius povratio dok je svjedočio o pucnjavi

Južnoafrički paraolimpijski i olimpijski trkač Oscar Pistorius povratio je na klupi za svjedoke dok je opisivao trenutak koji je prethodio ubistvu njegove djevojke Reeve Steenkamp 14. februara prošle godine. 

Pistorius koji je optužen za ubistvo Reeve Steenkamp rekao je kako je čuo prozor u kupaonici u toku noći i mislio da je riječ o provalniku. 

"To je trenutak koji je sve promijenio. Mislio sam da je to provalnik koji pokušava ući u moju kuću," rekao je Pistorius. 

Nakon što su se na monitorima u sudnici pojavile slike krvavog tijela Reeve Steenkamp, Pistorius se nagnuo preko klupe za svjedoke i povratio u ruke. Podsjetimo on je ispalio četiri metka u vrata kupaonice i ubio svoju djevojku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.