Pistorius: Reevu sam ubio slučajno

U nastavku suđenja

Pistorius: Reevu sam ubio slučajno

Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius, kojem se sudi za ubistvo djevojke Reeve Steenkamp na Valentinovo prošle godine, izjavio je danas na nastavku suđenja kako je svoju djevojku ubio slučajno, misleći da je provalnik.

Pistorius je tokom suđenja briznuo u plač kazavši kako od ubistva koje se dogodilo u njegovoj kući ne spava i da ima noćne more.

" Bojim se zaspati, stalno imam noćne more ", izjavio je Pistorius.


Uz suze se izvinuo Reevinoj majci rekavši kako je smrtonosne hice u njezinu kćer ispalio misleći da je brani od provalnika.

" Samo sam je želio obraniti ", dodao je.

Pistorius je na sudu u Pretoriji optužen za ubistvo s predumišljajem, za što bi mogao biti kažnjen i s 25 godina zatvora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.