Pistoriusu šest godina zatvora!

Sud odlučio

Pistoriusu šest godina zatvora!

M. Šljivak

Južnoafrički atletičar Oscar Pistorius osuđen je na šest godina zatvora zbog ubistva djevojke Reeve Steenkamp 2013. godine.

Ova presuda je došla nakon što je njegova presuda za ubistvo s predumišljajem preinačena u ubistvo, a odmah po izricanju presude Pistorius je prebačen u zatvor.

Obje strane, tužioci i odbrana optuženog, imaju pravo na žalbu, no Pistorius će morati u zatvor zbog osude za ubistvo.

Dvadesetdevetogodišnji atletičar je priznao kako je u februaru 2013. godine pucao u djevojku, ali je tvrdio kako je pomislio da se radi o provalniku.

Ipak, sud mu nije povjerovao, ali mu je prihvatio olakšavajuće okolnosti poput kajanja i zdravstvenog stanja, te je osuđen na šest godina zatvora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi